Ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον COVID-192020-10-12T12:55:37+00:00

Ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον COVID-19

Αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες,

Η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και του προσωπικού μας είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο και θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις βασικές ενέργειες και προφυλάξεις που θα λάβουμε.
Όπως πάντα πράττουμε, ακολουθούμε με μεγάλη αφοσίωση τα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας και ειδικά για την φετινή τουριστική περίοδο, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα που αναπτύχθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) για να καταστήσουμε τα πρωτόκολλα καθαρισμού και υγιεινής μας, ακόμη πιο αυστηρά.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Τουρισμού, βελτιώνουμε τα λειτουργικά μας πρωτόκολλα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση του COVID-19 και να παρέχουμε αποτελεσματικό χειρισμό ύποπτων συμπτωμάτων με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης, στους επισκέπτες και το προσωπικό.

Μερικές από τις ενέργειες που θα κάνουμε θα είναι οι εξής:

– Εκπαίδευση προσωπικού: Διορίστηκε συντονιστής για την επίβλεψη της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και είναι υπεύθυνος για τον χειρισμό πιθανού κρούσματος.  Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο να τηρεί τα πρωτόκολλα υγιεινής και εκτός από την αρχική εκπαίδευση, τα μέλη της ομάδας μας θα λαμβάνουν ενημερώσεις, υποστήριξη και συντονισμό.

– Συνεργασία με Ιατρό: Συνεργαζόμαστε με Ιατρό που ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) για τον έλεγχο του COVID-19 και έχει εκπαιδευτεί στην λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων για μοριακές εξετάσεις από ύποπτο κρούσμα.  Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τηλεϊατρική, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης ύποπτου κρούσματος και στενών επαφών του.

– Check-in & Check-out: Σύμφωνα με τις οδηγίες των επίσημων αρχών, το νέο ωράριο του Check-in θα είναι από τις 15:00 και το νέο ωράριο για το Check-out θα είναι έως τις 11:00.  Η μεταβολή αυτή της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί μεταξύ κάθε check in και check out είναι υποχρεωτική για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών επισκεπτών το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου.

– Διαδικασία Check-in: Ο χώρος της υποδοχής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την τήρηση των αποστάσεων με σήμανση δαπέδου όπου θα μπορούν να στέκονται οι επισκέπτες.

– Καθαρισμός δωματίων: Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, δεν θα παρέχουμε καθημερινό καθαρισμό δωματίου κατά την διάρκεια της διαμονής (για να αποφευχθεί η περιττή επαφή του προσωπικού καθαρισμού με πιθανό κρούσμα και περαιτέρω μετάδοση), παρά μόνο κατόπιν αιτήματος του επισκέπτη. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί όταν οι επισκέπτες αναχωρήσουν και πριν από την άφιξη του νέου επισκέπτη.  Όλα τα δωμάτια θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν επιμελώς με ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές και τα αντικείμενα συχνής αφής.

– Καθαρισμός ιματισμού: Η συχνή αλλαγή κλινοσκεπασμάτων θα προσφέρεται μόνο κατόπιν αιτήματος του επισκέπτη. Όλος ο ιματισμός θα πλένεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) σε επαγγελματικά πλυντήρια.

– Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων: Θα αυξήσουμε την συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης στους κοινόχρηστους χώρους, με έμφαση στον χώρο της υποδοχής, τα πόμολα,  κ.λ.π.

– Φυσική απόσταση: Οι επισκέπτες συνιστάται να διατηρήσουνε μια απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από άτομα και ομάδες ατόμων με τα οποία δεν ταξιδεύουν. Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διατήρηση της απαιτούμενης φυσικής απόστασης είναι εύκολη στο κατάλυμα μας, καθώς έχουμε μόνο 16 δωμάτια. Κάθε δωμάτιο έχει την δική του βεράντα ή μπαλκόνι και τον δικό του  χώρο εισόδου.

Πριν από την άφιξή σας, θα ενημερωθείτε λεπτομερώς για τις δυναμικές διαδικασίες λειτουργίας μας, προκειμένου να νιώσετε προετοιμασμένοι, ασφαλείς και το πιο σημαντικό: χαλαροί.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε με την ίδια ζεστή φιλοξενία, χαμόγελα και ανανεωμένη διάθεση!
Με τις καλύτερες ευχές μας σε εσάς και τις οικογένειές σας.